perjantai 27. marraskuuta 2009

Juustoinen uunilohi

Juustoinen uunilohi

Uunivuokaan:
kirjolohifilettä (meillä on yleensä kahdelle ihmiselle ollut 600-700 g, kun tykätään tästä hurjan kovasti)
Sitruunamehua
Aromisuolaa
Kuivattua tilliä
2 prk Valio maustettu ruokakerma, 3 juustoa

Nypi pinseteillä jo raa'asta lohesta ruodot pois (ei pakollinen vaihe, mutta on sitten mukavampi syödä...). Ripottele kalalle sitruunamehua, aromisuolaa ja tilliä. Ripota hieman mausteita myös vuoan pohjalle, jotta kerma saa lisää makua.

Kaada vuokaan kalan sivuille juustokermat. Uuni 200 astetta 30-40 minuuttia. Hyvää keitetyn perunan ja erityisesti perunamuusin kanssa! Minun lempiruokaani!

3 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Tätäkin pitää kyllä kokeilla..mies tykkää lohesta ihan hulluna! Ite en oo niin kovin kalan ystävä, mutta tätä varmaan voisin syödäkin! =) Kiitos vinkistä!

Kuovi kirjoitti...

En halua monestikaan kalan kanssa käyttää kovin vahvoja makuja, silloin kala ei ollenkaan tahdo itse maistua sieltä seasta, kun on niin miedon makuinen itsessään. Tuo juustokerma on minusta tosi hyvä pari lohelle: selvästi maistuu valmiissa ruoassa juustoisuus, mutta ei kuitenkaan LIIAN vahvasti vaan aika pehmeästi. Itse ruoka-annos ei kyllä tuossa kuvassa näytä kovinkaan hehkeältä, minulla tuppaa nuo kuvat talviaikaan menemään tuollaisiksi ruman keltaisiksi :( Niin ja vinkkinä vielä sellainen juttu, että kannattaa uunivuokaan kalan alle laittaa leivinpaperipala niin vuoka on sitten helpompi pestä, tuo kalan nahka kun ainakin minulla tarttuu aina tosi tiukasti vuoan pohjaan kiinni!

Unknown kirjoitti...

Kokeilepa joskus lohen päälle sinappikurkkusalaattia ja smetanaa (sekotettuna). TOSI hyvää, ipanatki tykkäs.