sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Mansikka-tuorejuustokakku

pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä=4 tl liivatejauhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
sitruunamehua ½ rkl+2 rkl vettä

pinnalle:
mansikkasosetta/tuoreita mansikoita

Sulata rasva. Hienonna keksit murusiksi esimerkiksi monitoimikoneessa ja kaada sulanut rasva joukkoon.

Kiristä sopivan kokoinen pala leivinpaperia irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen tai liivatejauhetta käytettäessä ei tarvitse liottaa.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma.

Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen vettä ja liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet siinä tai liivatejauhe. Kaada liivateseos tuorejuusto-sokeriseokseen ohuena norona hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti niin, ettei vaahto laskeudu. Tasoita massa vuokaan keksipohjan päälle.

Anna tortun jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Peitä kakun pinta mansikkasoseella ja anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa. Irrota varovasti vuoasta.

Muistaakseni olen lämmittänyt mansikkasoseen hyytelösokerin kanssa kattilassa ennen kakulle kaatamista. Toinen vaihtoehto kakun päällystämiselle on päällystää pinta tuoreilla mansikoilla ja valella se hyytelösokeriliemellä (paketin kyljessä on ohje).

Ei kommentteja: