sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Paprika-lihakastike

400 g porsaan lihasuikaleita (olen käyttänyt itse useimmiten porsaan ulkofilettä tai kinkkua-sitä raakaa kinkkusuikaletta siis)
grillausmaustetta
1/2 litraa vettä
1 punainen paprika
1 sipuli
2 lihaliemikuutiota
chilijauhe, cayenne, paprikajauhe
reilu loraus ketsuppia (ehkä jopa 5 rkl)
50 g voita
3-4 rkl jauhoa

Paista lihat ja sipuli, mausta grillausmausteella. Samaan aikaan laita veteen kiehumaan silputtu paprika ja liemikuutiot.
Kaada ruskistuneet lihat kattilaan paprikan sekaan.
Tee pannulle ruskeakastikesuurus voista ja jauhosta, kaada se sitten ruskistuttuaan kattilaan muiden ainesten joukkoon. Sekoita suurusta kaataessasi hyvin. Mausta.
Anna hautua parisen tuntia (olen joskus hauduttanut jopa nelisenkin tuntia) tai kunnes liha on oikein mureaa. Hyvää keitetyn riisin tai perunan kera.

Ei kommentteja: