sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Broiler/lihawokki

Olen jo pitkään yrittänyt kehitellä hyvää wok-ohjetta, tuntui etten millään saa siihen etsimänilaista makua! Kaikki kaupan valmiit wok-kastikkeetkin tuntuvat olevan enemmänkin makeita, kun itse taas en sellaisista niinkään välittäisi... Mutta tämä seuraava ohje on aika hyvä, varsinkin tuo lihan maissitärkkelysjauhoissa kierittäminen tekee lihasta aivan erilaista! Ja oikean maun ruokaan saamiseksi suosittelen tosiaan käyttämään seesamiöljyä (ei sitä paahdettua vaan paahtamatonta, väriltään keltaista öljyä!), siinä on aivan omanlaisensa aromi!

Broiler/lihawokki

Broiler-/porsaan kinkku-/naudansuikale
Maissitärkkelysjauho+grillausmauste
Seesamiöljy (paahtamatonta)
Kukkavihannes/amerikan kasvissekoitus muu wokkiin sopiva pakastekasvis
1 prk bambua
3 pkt mama/yumyum possu/kananuudeleita
Vasikanfondi, mustapippurirouhe
Grillausmauste, aromisuola, paprikajauhe
(valkosipulinen soijakastike)

Jos haluat wokin nuudeleilla, kiehauta tarvittava määrä vettä, lisää 1 tl suolaa ja MURUSTELE (helpompi sekoitus- ja syömisvaiheessa) sekaan nuudelit. Hauduta muutama minuutti. Jos taas syöt riisin kera niin muista keittää riisi (mieluiten jasmiiniriisiä)!

Tarvittaessa leikkele lihasuikaleet pienemmiksi. Kierittele maissitärkkelysjauho-grillausmausteseoksessa. Kuumenna pari rkl seesamiöljyä pannulla, kun pannu on kunnolla kuuma paista siinä pienissä erissä lihat rapeiksi ja kullanruskeiksi. Päälle voi ripotella nuudelipusseista parin maustepussin sisällöt (ei chiliä, vain maustejauhe ja öljy).

Nosta lihat pois ja lisää 1 rkl öljyä pannulle. Kaada pannuun pakastekasvikset ja bambut, anna hautua muutama minuutti kannen alla (jos ovat jäisiä niin sulavat näin paremmin).

Ota kansi pois ja lisää vähän soijaa ja aromisuolaa. Kaada sekaan (nuudelit ja) lihat. Sekoita ja lisää joukkoon viimeisen nuudelipussin mausteet ja mausta muutenkin mieleiseksi.

Ei kommentteja: