torstai 26. marraskuuta 2009

Peppi Pitkätossun voimavuoka

Netistä bongattu (ohje ollut useammassakin ruokablogissa) ja aika paljon omanlaiseksi muokattu ohje. Moni ei pidä "ylikypsästä" pastasta. Minusta se taas on juuri tällaisissa uuniruoissa ihanaa!

Peppi Pitkätossun voimavuoka (spagettivuoka)

400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
½-1 tl mustapippuria
1-2paprikajauhetta
2 tl grillausmaustetta
Vasikanfondia
2 tl oreganoa
valkosipulia 1-2 kynttä murskattuna
16-17 dl vettä
1 pss rakettispagettia
250 g Koskenlaskija voimakas-sulatejuustoa
1-2 dl emmental-juustoraastetta

Ohje on hurjan iso, mulla ei aiemmin ollut yhtään kattilaan, johon toi alkusörssö olis mahtunut... Kannattaa ehkä vähän pienentää ohjeen määriä, ellei ole niin kuin minä, joka syön tätä kyllästymättä useampanakin päivänä :D

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan tai kuumenna kiehuvaksi vedenkeittimellä ennen kattilaan kiehumaan laittoa (tämän vinkin nappasin Kotiäidin 3K-blogista), lisää lihaliemi, tomaattimurska, -pyree, mustapippuri, paprikajauhe,oregano, fondia maun mukaan (1-2 rkl) ja spagetit kiehuvaan veteen.

Ruskista jauheliha pannulla valkosipulin kera, mausta grillausmausteella.
Lisää jauheliha ja sulatejuusto kattilaan muun "sörssön" joukkoon. Keitä noin 10 min.

Kun sulatejuusto on sulanut, lisää juustoraaste, sekoita ja kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 ºC noin 45 min.

Ruoan siis uuniin mennessään kuuluukin olla näin "keittomaista", neste kyllä imeytyy paiston aikana ja vuoasta tulee ihanan kosteaa ja pehmeää:


Tässä valmista ruokaa:

Ei kommentteja: