perjantai 3. syyskuuta 2010

Pizza ilmakuivatulla kinkulla, rucolalla ja parmesan-lastuilla

Huomasin kaupassa jokin aika sitten Pirkan italialaisia pizzapohjia. En ole koskaan aiemmin ostanut valmiita pizzapohjia, koska ovat näyttäneet niin kamalilta, mutta näitä innostuin jopa kokeilemaan ulkonäkönsä vuoksi. Ajattelin, että olisivat hyviä joskus kiireessä, kun ei ole paljon aikaa kokata. Olivatkin valmispohjiksi hyviä ja meillä tullaan käyttämään niitä varmaan toistekin!

Täytteeksi halusin jotain hieman erilaista kuin perinteistä jauhelihaa tai kinkku-ananas-auraa ja mieleeni tulikin eräässä ravintolassa syömäni ihana pizza, jossa oli ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja parmesania ja tein siitä oman versioni.

Ylin kuva on Pirkan pizzapohjaversiosta, kaksi alinta kuvaa pizzasta samalla täytteellä mutta omatekoisella pohjalla:


Pizzaan siis tuli:
Pirkan italialainen pizzapohja(/omatekoinen pizzapohja)
Täytteeseen:
tomaattipyrettä, tuoretta oreganoa, 1-2 valkosipulinkynttä puserrettuna
tuoretta tomaattia, paprikaa ja sipulia viipaloituna
Pirkan feta-juustopaloja öljyssä
mozzarellaviipaleita
emmental-mozzarellajuustoraastetta
rucolaa
parmesan-lastuja
ilmakuivattua kinkkua (Pirkka)

Levitin ensin pohjalle tomaattipyrettä, oreganoa ja puserrettua valkosipulia. Näiden päälle tuoretta tomaattia, paprikaa ja sipulia sekä muutaman palan fetaa sekä mozzarellaviipaleita. Tämän komeuden päälle vielä reilusti juustoraastetta. Tämän jälkeen pizza käväisi uunissa paketissa olevan ohjeen mukaisesti, olisiko ollut 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kuuman pizzan päälle lisäsin rucolaa, parmesan-lastuja ja ilmakuivattua kinkkua.

Ei kommentteja: