perjantai 3. syyskuuta 2010

Modernisoitu kanaviillokki

Tämä ruoka ei siis ole kanaa nähnytkään vaan tehdään broilerista ja muutenkin on vähän nykyaikaistetumpi versio... Mutta kyllä minä tämän siltikin kanaviillokiksi laskisin... Ainakin omasta mielestä maistuu riittävän lähelle sitä alkuperäistä!


2 kpl broilerin rintaleikkeitä
Vettä
Kanaliemikuutio
1 prk kermaa
Touch of taste vasikanfondia
Sitruunamehua
3 tl currya, grillausmaustetta
Maizena Ruskeakastike-suurusta

Paista broiskut uunissa kypsiksi, perkaa luuttomaksi ja laita palasteltuna kattilaan. Lisää vettä niin että kanat peittyvät, lisää kanaliemikuutio. Keitä kunnes liha hajoaa liemeen (parisen tuntia), lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana. Lisää kerma ja mausteet, suurusta. Keitä lisäksi riisiä/perunaa. Makuun sopii tietysti myös mustaherukkahillo (ja olenpa myös puolukkahilloa tämän kanssa syönyt).

5 kommenttia:

kitinen kirjoitti...

Voi ei, kouluruokapainajainen! :D Ei vaan, mä olen aina tykännyt kanaviillokista, mutta eipä ole koskaan tullut mieleen tehdä itse. Kuulostaa itseasiassa melko hyvältä tää sun versiosi, saatan joutua kokeilemaan :)

Kuovi kirjoitti...

Mä tykkäsin koulussa kanssa kanaviillokista, mutta avokki kuulemma ei sitten yhtään. Mutta tämä kyllä kelpasi oikein hyvin ja oli kuulemma jopa hyvääkin :D

Elisa LPP kirjoitti...

Kanaviillokki on yksi lemppareistani, kuten myös tilliliha :D

Kiitos tällaisesta helpommasta ohjeesta, aion ehdottomasti kokeilla joskus!

Ent-tu kirjoitti...

Hyvin samankaltaisella ohjeella teen viillokin itsekin ja samalla nimellä kutsun. Mua häiritsee kun ihmiset sanoo aina broileria kanaks :P

Kuovi kirjoitti...

La Petite Princesse: Tämä tulee kyllä suhteellisen vaivatta, vaikka noita vaiheita onkin muutama ja vievät useamman tunnin. Itse teen yleensä niin, että ostan tuon paketin broilerin rintaleikkeitä (3-4 kappaletta) ja paistan ne kaikki kerralla. Ekana päivänä teen "ylijäävistä" paloista broilersalaattia tai syödään ne ihan ranskalaisten tai muusin kera ja sitten seuraavana päivänä ei tarvitse kuin laittaa liedelle ja antaa hautua tuon pari tuntia. Ei vaadi tuon parin tunnin kiehumisen aikana oikeastaan muuta kuin että vettä käy lisäämässä tarvittaessa ja lopuksi maustaa ja viimeistelee. Muuten valmistuu melkein itsestään :)