sunnuntai 22. elokuuta 2010

Juustoinen makaronilaatikko

En ole yleensä mikään suuri makaronilaatikon ystävä, mutta avokki niin siitä tykkää niin on pitänyt kehitelläsellainen versio, joka on riittävän perinteinen, mutta joka maistuisi minullekin paremmin... Tästä omasta versiosta jopa minäkin pidän! Basilika, valkosipuli ja juustot tuovat tähän vähän enemmän makua!

Juustoinen makaronilaatikko

2 l vettä
1 pss (400 g) makaronia
2 lihaliemikuutiota

400 g (naudan paisti)jauhelihaa
1-2 tl grillausmaustetta
2 valkosipulinkynttä

3 munaa
7 dl maitoa
½ pientä purkillista olympia-sulatejuustoa
3-4 rkl vasikanfondia
4 rkl tuoretta silputtua basilikaa
Paprikajauhetta, jauhettua muskottia
2-3 dl emmental-juustoraastetta

Keitä makaronit liemikuutioilla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada makaronit lävikköön valumaan. Ruskista paistinpannulla jauheliha, lisää lopuksi hienonnetut valkosipulit hieman kuullottumaan. Mausta jauhelihaseos grillausmausteella. Sulata mikrossa/pienessä kattilassa hellalla ½ maidosta sekä sulatejuusto tasaiseksi liemeksi. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää sekä loppumaito että sulatejuusto-maito (hitaasti ohuena nauhana kaataen ja samalla sekoittaen, jottei kuuma neste ehdi kypsentämään kananmunia!), fondi, basilika, paprikajauhe ja muskotti joukkoon. Kaada liha-makaroniseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito. Sekoita juustoraaste ”mössön” sekaan. Paista 175 asteen lämmössä uunin alatasossa noin tunnin ajan. Tarjoa salaatin kera.

2 kommenttia:

kitinen kirjoitti...

Oi, kuulostaa hyvältä! <3 Valkosipuli ja juustot, nam.

Mäkin olen ihan kyllästynyt perinteiseen makaronilaatikkoon, kun sitä on aikoinaan tullut syötyä niin paljon. Mä teenkin mieluummin sitten just jotain spagettivuokaa ja muuta vastaavaa, kun mies niistä tykkää. Juustomakaronilaatikon teen tylsästi vaan sulattamalla lihaliemeen cheddar-viipaleita tai sulatejuustoa :D Törkeän hyvää ja järjettömän helppoa!

Kuovi kirjoitti...

Mäkin teen mieluiten lasagnea tai peppi pitkätossun voimavuokaa, mutta jos makaronilaatikon tyyppistä täytyy tehdä niin sitten kyllä edes maustan sen eri tavalla. Ja sulatejuusto sopii kyllä makaronilaatikkoon munkin mielestä tosi hyvin!