tiistai 15. kesäkuuta 2010

Lohivoileipäkakku

12 vpl paahtoleipää
suunnilleen saman verran ruisleipäviipaleita
noin 1-2 dl kasvislientä

400g savukirjolohta perattuna
200g kylmäsavulohta oikein pieneksi silputtuna
1 iso tuubi majoneesia
1 prk mustapippuri-tilli-tuorejuustoa (Creme Bonjour)
(1 dl ranskankermaa)
2 prk remouladekastiketta (Chipsters)
tuoretta tilliä
1 maustekurkku pikkuruisina kuutioina
1-2 tl sinappia

Päälle majoneesin ja tuorejuuston seosta

Tein tästä neliönmallisen kakun, jossa on 2 leipäviipaletta vierekkäin ja yhteensä 4 viipaletta paahtoleipää/kerros. Ruisleipäviipaleet ovat hieman pienempikokoisia, joten niiden tarkkaa kappalemäärää en muista, mutta niitä menee kerrokseen kappalemäärältä useampi kuin paahtoleipiä. Laitoin kakkuun 3 paahtoleipä- ja 2 ruisleipäkerrosta, aina vuorotellen.

Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Asettele ensin paahtoleipäkerros ja sivele leiville pullasudilla kasvislientä niin että ne hiukan kostuvat. Levitä leipäkerrokselle täytettä. Toista tämä kaikkien kerrosten kanssa, päällimmäiseksi ei tietenkään enää täytettä :D Itse olen noita ruisleipäkerroksia kostuttanut hieman enemmän kuin paahtoleipiä, etteivät vaan jää liian kuiviksi ja koviksi.

Leikkaa tarvittaessa voileipäkakun reunoja hieman siistimmäksi. Levitä kakun päälle ja reunoille majoneesin ja maustamattoman tuorejuuston seosta. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin tällä kertaa koristeeksi kakun sivuille kurkkua ja juustoraastetta sekä päälle kylmäsavulohta, kurkkua ja tilliä.

8 kommenttia:

ella kirjoitti...

Voi ihana, kyllä kelpaisi! En tiedä mitään makoisampaa kuin lohivoileipäkakku :) Lohi ei vain aivan istu opiskelijan budjettiin, mutta nyt on pakko mennä jääkaapille etsimään jotain korviketta herkkukakulle :D

Kuovi kirjoitti...

Voileipäkakut -sekä kalaisat että muutkin versiot- ovat minun suurinta herkkuani :P Niitä vaan viitsii aika harvoin tehdä, kun tuntuu että niihin täytyy hankkia niin paljon aineksia... Mutta aika usein teen ystävältäni perityn ohjeen mukaan tonnikalatahnaa patongin kanssa ja se kyllä melkein korvaa voileipäkakunkin! Tuohon tahnaan tulee purkki tonnikalaa (paloja öljyssä käytän itse), pieneksi silputtu punasipuli, pieneksi kuutioitu maustekurkku ja majoneesia, kaikki sitten vaan sekoitellaan tahnaksi. Ei muuta, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan on aivan täydellistä! Ja sopii hyvin pienempäänkin budjettiin ;D

ella kirjoitti...

Ooo, nyt kyllä kuulostaa niin hyvältä ja kukkarolle sopivalta, että tuota on kokeiltava! Kiitos ohjeesta :)

ella kirjoitti...

Kokeilinkin miltei heti ja tulen tekemään toistekin :) Korvasin majoneesin pienellä määrällä ruokajugurttia ja surautin ainekset sauvasekoittimella muussiksi. Käyttämieni ainesten vesipitoisuus oli ehkä hieman liiallinen (tahnan sijaan koostumus vellimäinen), mutta lisäkostutus ei haittaa yhtään, kun tuotoksen nauttii hieman kuivahtaneelta ruisleivältä.
Aivan jär-kyt-tä-vän hyvää! Kissakin tuli aivan kaheliksi, kun tonnikalan haju leijaili keittiöön :D

Kuovi kirjoitti...

Kiva, että maistui :) Itsekin olen paljon tuota ohjetta käyttänyt, kun on niin simppeli ja siltikin älyttömän hyvää. Täytyy varmaan itsekin testata tuota ruokajogurtilla, olisi paljon kevyempää ilman majoneesia :D

Olisikohan nestettä tullut maustekurkusta liikaa kun se meni niin "soseeksi" sauvasekoittimella? Ehkä jos tekee sen tuolla keinoin niin voisi alkuun soseuttaa pelkän kurkun ja puristaa siitä ylimääräisen nesteen pois ennen kuin lisää loput ainekset? Itse tykkään palastella maustekurkun ja sipulin veitsellä kun tykkään siitä, että tahnaan jää pieniä "sattumia" ja tuolla tavoin tehtynä minulla ei ole ollut vettymisongelmia :)

Meillä Juuso myöskin rakastaa tonnikalan hajua yli kaiken (täytyy myöntää, että pikkunokareen kyllä aina sille annan, vaikka sanovatkin ettei ihmistonnikala ole kissoille hyväksi) ja on oppinut yhdistämään säilyketölkin avaamisesta tulevan äänen tonnikalaan eikä millään voi ymmärtää, että joskus niissä purkeissa on jotain muutakin, esim. tyhmiä persikoita ;D

Kate kirjoitti...

Aivan ihana kakku, voileipäkakut ovat niin superhyviä! Tosi kaunis koristelu kakussa, ihana idea nuo kurkkusydämet =)

Kuovi kirjoitti...

Kiitos :) Mutta tuosta kurkkusydän-jutusta kunnia kuuluu Kinuskikissalle, sieltä nappasin tuon kivan idean!

kitinen kirjoitti...

Tykkään tästä blogistasi kovasti ja jonkin verran olen sun resepteilläsi kokkaillutkin, joten blogissani tunnustus sinulle :)