maanantai 24. tammikuuta 2011

Veneperunat ja chicken wingsit

Tämä on lähinnä sarjassa helppoa ja nopeaa naposteluruokaa. Chicken wingsit olivat noita ihan valmiiksi marinoituja, lisäksi pilkoin lautaselle paprikaa ja kurkkua nautittaviksi dippikastikkeen kera ja paistoin veneperunoita kaveriksi.

Veneperunat:
Perunoita
(oliivi)öljyä
grillaus- tai ranskanperunamaustetta

Pese kuorelliset perunat oikein huolella harjalla, kuivaa ja paloittele pitkittäin puoliksi tai neljäksi lohkoksi, vähän perunan koosta riippuen. Lorauta pakastepussiin muutama ruokalusikallinen öljyä ja kippaa perunalohkot sekaan.

Rutistele pussissa öljy ympäriinsä perunoihin. Aseta öljytyt perunalohkot pellille ja ripota päälle grilaus- tai ransaknperunamaustetta -mausteita toki voi vaihdella ihan oman maun mukaan! Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

3 kommenttia:

kitinen kirjoitti...

Ah, mä olen ihan heikkona tämän tyyppisiin ruokiin <3 Miehelle just lupasin välillä jotain "kunnon ruokaa" (eli jotain makaronilaatikkoa tms. perinteistä), mutta taidankin koota meille tällaiset napostelulautaset tänään :D

Tupu kirjoitti...

Siis, herkkua mun on kanssa pakko tehdä näitä viimmeistään viikonloppuna.

Kuovi kirjoitti...

Mä tykkään kanssa näistä naposteluruoista, ovat esim. täydellistä ruokaa viikonlopun leffailtaan tai vastaavaan. Kesällä chicken wingsien tilalla on herkkua, kun paistaa uunissa aivan ylikypsän mureiksi possun kylkeä sellaisina "sormipaloina" tai luita, niitä vaan vähän huonosti on talviaikaan saatavilla... Ja sorminhan nämä tietty kuuluu syödä eikä "hienostellen" haarukalla ;D