maanantai 24. tammikuuta 2011

Tosca-wienerit

Huomasin jo tuossa viime vuoden loppupuolella kaupan pakastealtaassa Kymppi Wienertaikinalevyjä. Niitä oli tietysti pakko kokeilla ja koska mieleni oli jo pitkään tehnyt toscapiirakkaa, päätinkin kokeilla laittaa tosca-seosta wienereiden täytteeksi. Toscaseoksen tein aivan mantelilastupussin kyljessä olevan ohjeen mukaan:
50 g margariinia
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
50 g (Meira) mantelilastuja

Mittaa kattilaan margariini, sokeri, jauhot ja maito. Kuumenna sekoittaen, kunnes rasva ja sokeri ovat sulaneet. Lisää mantelilastut.

Wienerit yritin muotoilla tämän ohjeen mukaan, mutta ei niistä oikein niin kauniita tullut... Paistoin wienereitä 220 asteessa 10-15 minuuttia.

Tuo wienertaikina oli ihan positiivinen kokemus, varmaan testaan sitä uudelleenkin :)

Ei kommentteja: