maanantai 24. tammikuuta 2011

Pekoniaamiainen




Joskus viikonloppuisin on ihana herkutella oikein kunnon aamupalalla! Meillä yksi kestosuosikeista on paistettu pekoni, munakokkeli ja pavut tomaattikastikkeessa. Seurakseen tämä tietysti vaatii kurkkuviipaleita, paahdettua leipää ja appelsiinituoremehua  photo t2808.gif Munakokkelin teen yleensä seuraavalla ohjeella:

Munakokkeli 2 hengelle:
1 rkl margariinia
5 munaa
2,5 dl maitoa
aromisuolaa, jauhettua valkopippuria
ruohosipulia

Kuumenna rasva kattilassa (käytän itse aina teflon-pinnoitettua, jottei kinnaa pohjaan kiinni), sekoita kulhossa yhteen loput aineksista. Kaada munaseos kattilaan ja sekoita koko ajan pohjaa myöten puulastalla. Ota kattila pois hellalta, kun koko seos alkaa olla kauttaaltaan hyhmettynyt.

Tuota kokkelin määrää on helppo muunnella, itse pidän muistisääntönä sitä, että yhtä munaa kohden tulee aina ½ desiä maitoa.

Ei kommentteja: