keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Porkkanakakku

Porkkanakakku
(Pellillinen)

Nämä nyt ovat vähän summittaisia ”sinne päin”-mittoja, kun en ihan niin varsinaisesti minkään jo olemassaolevan ohjeen mukaan tehnyt vaan yhdistelin pariakin eri ohjetta ja maustoin vähän sen mukaan mikä itsestä ”kuulosti” hyvältä…

Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
½-1 tl kardemummaa
1 tl piparkakkumaustetta
2-3 tl kanelia
Ripaus suolaa
½ dl fariinisokeria
200 g voita/makuisaa sulana
5 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
1 pkt Philadelphia-juustoa
1 pkt Creme Bonjourin maustamatonta tuorejuustoa (tai 2 pkt jompaakumpaa)
Noin 3,5 dl tomusokeria (tai enemmän jos maku vaatii)
2 tl vaniljasokeria
60-100 g sulaa voita/makuisaa sulana

Pinnalle:
Pekaanipähkinärouhetta

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita omassa astiassaan yhteen kuivat aineet (ei fariinisokeria). Lisää kuivat aineet vaahdon sekaan. Tässä vaiheessa itse en enää käytä sähkövatkainta vaan sekoittelen varovasti nuolijalla taikinaa ja kuivat aineet sihtaan vaahdon sekaan siivilän läpi niin ei tule paakkuja.

Sulata voi ja itse lisäsin tuon fariinisokerin voisulan sekaan, kun on kuivien aineiden seassa ehkä vähän hankala, jos sihtaa ne siivilän läpi… Tämän taikinan kohdalla jouduin myös tekemään niin, että kun olin lisännyt taikinaan puolet kuivista aineista niin taikina alkoi olla jo liian paksunoloista sekoiteltavaksi, joten lisäsin lopussa vuoronperään kuiva-aineita ja voisulaa.

Kun kuivat aineet ja voisula on lisätty niin sitten sekoitellaankin sekaan enää porkkanaraaste. Kaadetaan taikina pellille leivinpaperin päälle ja uuniin 200 asteeseen noin 15-25 minuutiksi.

Pinta ei ainakaan mulla ollut vielä ruskistunut, kun kokeilin kypsyyttä ja oli jo mielestäni niin kypsää, että nappasin pois uunista. Sitten vaan kuorrutusainekset vatkaillaan sekaisin ja kun pohja on jäähtynyt niin levitellään sen pinnalle ja ripotellaan pekaanipähkinämurut päälle. Ja sitten herkuttelemaan!


2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Tsiisus miten hyvän näköistä porkkanapiirakkaa! Kuola valuu näppikselle asti :P Nuo lumihiutaleen muotoiset nonparellit on kyllä aika jänskän näköisiä.

Kuovi kirjoitti...

Kiitos :) Tämä kyllä olikin tosi hyvää! Tykkään, että tuota kuorrutusta on oikein reilusti ja pohja oli ihanan mehevä ja melko "piparisen" makuinen :P Yksi pellillinen loppui ihan liian pian ;D Nuo lumihiutale-nonparellit ovat ilmeisesti joku Meiran uutuus, löysin ne muutama viikko sitten ihan tavallisesta ruokakaupasta :)