keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Lihamureke juusto-pekonitäytteellä

Tämä lihamureketaikinan ohje tuli kehitettyä vähän niin kuin vahingossa, kun viimeksi tutulla ohjeella tehdessäni huomasinkin kesken kokkauksen, että olinkin unohtanut ostaa ranskankermaa, jota yleensä tähän olen laittanut. Ja lisäksi vielä korppujauhotkin loppuivat ihan kesken! Joten piti siis soveltaa ohjetta tuosta normaalista. Ja yllättäen tulikin paljon parempaa kuin vanhalla tutulla ohjeella! Täyteohje onkin sitten muistaakseni jostain lehdestä jo vuosia sitten napattu, ei siis mitenkään oma ideani.

Lihamureke juusto-pekonitäytteellä

Mureketaikina:
700 g naudan paistijauhelihaa
1 sveitsiläinen juustokeitto-pussi
3 rkl korppujauhoja
1 hieman kuivahtanut pahtoleipäviipale murusteltuna
Noin 1,5 dl kermaa
2 munaa
Valkosipulijauhetta, grillausmaustetta, paprikajauhetta
vasikanfondia

 Täyte:
1 pkt pekonia
1 dl hienonnettua persiljaa
1/2-1 pkt Valio Koskenlaskija voimakasta sulatejuustoa

Valmista mureketaikina. Taputtele mureketaikina leivinpaperin päällä levyksi. Levitä raidaksi mureketaikinan päälle paistettu ja palasteltu pekoni, juusto tangoiksi leikattuna sekä persilja. Käännä molemmat reunat täytteen päälle (itse käytän alla olevaa leivinpaperia apuna) ja taputtele tasaiseksi ja saumattomaksi.

Nosta pellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 45 min. Anna jäähtyä hetki ennen viipaloimista. Tarjoa perunasoseen ja salaatin kanssa.

2 kommenttia:

ekku kirjoitti...

voi mitä ihania herkkuja sulla täällä onkaan<3

Kuovi kirjoitti...

Kiitos :) Itsekin olen sinun blogistasi löytänyt monta ihanaa ohjetta :) Ja tosi mukava, kun jätit kommenttia, niitä ei vielä kovin usein tulekaan, kun blogi on vielä suhteellisen uusi...