sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Persikka-rahkapiirakka

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2½ dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 rs(170-200g) vaniljatuorejuustoa/maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa tai vaniljamaitorahkaa
1 muna
0,75 dl sokeria
½ dl säilykepersikkalientä
1 rkl vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 prk säilykepersikoita

Sekoita pohjan aineksista ensin yhteen sokeri ja voi. Sekoita erillisessä astiassa yhteen jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sekä muna sokeri-voiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.

Sekoita yhteen säilykepersikoita lukuunottamatta yhteen täytteen ainekset. Sekoita huolellisesti, jottei seokseen jää paakkuja.

Viipaloi säilykepersikanpuolikkaat ja asettele ne tasaisesti piirakkataikinan päälle. Kaada persikoiden päälle rahkaseos. Laita 200-asteiseen uuniin 40 minuutiksi. Piirakka kannattaa syödä vasta kun on ehtinyt viilentyä, ei ole lämpimänä niin hyvää!

Ei kommentteja: