sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Valkosipuli-juustoranskanleipä

Tämäntyylistä leipää oltiin tehty Keltaisessa keittiössä ja näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että oli aivan pakko itsekin kokeilla! Hieman muokkasin ohjetta ja valkosipulivoin lisäksi laitoin leipään juustoraastetta.

Valkosipuli-juustoranskanleipä

1 Ranskanleipä
Valkosipulivoita (sekoitin itse suunnilleen suhteessa 75 g voita/2 valkosipulinkynttä)
Juustoraastetta oman maun mukaan (laitoin itse aika reilusti)
Viipaloi leipä 1-2 cm:n viipaleiksi siten, ettet viillä niitä kokonaan irti vaan jäävät hieman alareunoistaan toisiinsa kiinni. Laita viiltoihin valkosipulivoita ja juustoraastetta, ripota hieman juustoraastetta myös leivän päälle. Laita uuniin 200 asteeseen hetkeksi, kunnes juusto on sulanut ja hieman saanut väriä. 
Tätä söimme pekoni-homejuustosalaatin kera saunan jälkeen eräänä iltana ja oli kyllä hurjan hyvää, sopivat kivasti yhteen mauiltaan! Ainut, mitä jäin kaipaamaan oli se, että valkosipulivoin sekaan olisi voinut ehkä lisätä hieman yrttejä, persilja ja ruohosipuli sopisivat tosi hyvin! Ensi kerralla yritän muistaa… 

1 kommentti:

laura kirjoitti...

Kuulostaa, ja näyttää, hyvältä. Mä oon tehny tollasta uunileipää niin että koloihin laitan creme bonjouria (yleensä valkosipuli), sitten kinkkuleikkelettä ja tomaattia, ja päälle tietty juustoraastetta.