sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Jauheliha-perunasoselaatikko

Perunasose:
Perunoita
Maitoa
Margariinia
Suolaa, aromisuolaa

Jauhelihaseos:
400 g naudan paistijauhelihaa
1-2 valkosipulinkynttä
(1 sipuli)
Grillausmaustetta
n. 3 rkl vehnäjauhoja
vettä
¼-½ lihaliemikuutiota
(vasikanfondia)
Mustapippurirouhetta, valkopippuria

Juustoraastetta
Korppujauhoja

Tee perunasose. Perunoiden kiehuessa tee jauhelihaseos: paista pannulla jauheliha ja sipulit, ripottele sekaan grillausmaustetta.

Jauhelihojen saatua riittävästi väriä pintaansa lisää joukkoon jauhot ja sekoittele seosta hetki pannulla. Lisää vettä sen verran, että lihat jäävät juuri peittoon. Lisää joukkoon alkuun ¼ lihaliemikuutiota, maista ja vasta tarvittaessa lisää enemmän tai vaihtoehtoisesti mausta riittävän suolaiseksi fondilla. Ripsauta sekaan myös musta- ja valkopippuria. Säätele veden määrää kastikkeen paksuuden mukaan, sen kuuluu olla paksua, jottei laatikosta tule liian märkää.

Voitele sopiva uunivuoka ja laita kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta, lihakerroksen päälle ripottele maun mukaan juustoraastetta. Päällimmäiseksi perunasosekerros, jonka päälle ripotellaan korppujauhoja. Paista uunissa (200 astetta) 30-45 minuuttia.

 

Ei kommentteja: