perjantai 15. maaliskuuta 2013

Metvursti-juustomunakas


Pannulle hieman juoksevaa rasvaa/margariinia

Munakas:

3 munaa
3 rkl maitoa
tuoretta persiljaa
aromisuolaa

Täytteet:
metvurstia
tomaattia
Creme Bonjour taco-tuorejuustoa
parmesania lastuina
rucolaa

Sekoita munakkaan ainekset hyvin esim. haarukalla juomalasissa (tulee pienempi tiski!  photo 1121_wink.gif). Laita munakaspannu levylle kuumenemaan, lisää pannulle hitunen rasvaa ja pannun lämmetessä pilko pari siivua metvurstia ja noin puolikas tomaatti ja samalla varaa kaikki munakkaan täyteainekset käsille.

Pannun kuumennuttua laske samantien levyn lämpöä pienemmälle, kaada munakasseos pannulle ja paistolastalla "siirtele" seosta hieman reunoilta keskelle ennen kuin alkaa kunnolla hyytyä. Lisää täytteet puolikkaalle munakkaalle, tuorejuuston otan itse teelusikan avulla ja pudottelen siitä nokareita täytteiden päälle. Itsellä tullut tavaksi munakkaan "kippaamisen" helpottamiseksi laittaa ainekset aina pannun kahvasta katsoen vasemmalle puolelle.

Munaseoksen pinnan hyydyttyä varaa viereesi tasolle lautanen ja tarkista paistolastalla varovasti munakkaan reunoja myöten pyöräyttäen, että munakas on kauttaaltaan reunoilta irti pannusta. Liu'uta munakas puoliksi lautaselle täytteen puolelta alkaen ja puolessa välissä samalla liu'uttaen nosta pannun reunalla täytteetön puoli munakkaan päälle. Hiukan epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti asia kuitenkin selvisi!  photo rolleye-smileys-emoticons13.gif

1 kommentti:

Sirpa kirjoitti...

Minä olen viime aikoina leiponut paljon ja munakastakin on ollut muutamaan otteeseen. Munakas on aina yhtä hyvää! :)
Minäkin laitan juustoa (siivuina) ja/tai tuorejuustoa sekä joskus mitä rsim.voileipäkinkkua sattuu olemaan. :) Herkullista! Munakas on helposti muunneltavissa. Täytyykin joskus laittaa meetwurstia munakkaaseen.