keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Broilerwokki chop suey-kastikkeella

Kerrankin löysin kaupasta valmiin wokkikastikkeen, joka ei "sisällysluettelonsa" perusteella vaikuttanut liian makealta. Valmistajaa en nyt tähän hätään muista, mutta kastikkeen nimi oli Chop Suey (täytyypäs tarkistaa se valmistajakin seuraavalla kauppareissulla).

½-1 pkt broilerin fileviipaleita (tuo paketti oli niin iso, että meillä käytettiin tähän vain puoli pakettia)
Maissitärkkelysjauhoa+grillausmaustetta
Seesamiöljyä
1 pss pakastevihanneksia esim. nuppuvihanneksia
1 prk bambunversoja
Pieni kiinankaali
1 pss Chop Suey- wokkikastiketta
Vasikanfondia
Valkosipulijauhetta, mustapippurirouhetta, valkosipuli-soijakastiketta


Laita paistinpannu lämpiämään levylle ja lämpiämistä odotellessa sekoita syvällä lautasella sekaisin muutama ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoja ja sopivasti grillausmaustetta.

Pieni tarvittaessa broilerviipaleita sopivamman kokoisiksi. Kierittele broilerit maissitärkkelysjauhoseoksessa ja paista pannulla seesamiöljyssä kullanruskeiksi.

Nosta lihat pannulta ja lisää pannulle hieman lisää seesamiöljyä ja pakastevihannekset sekä bambunversot. Sekoittele niitä hetki pannulla, kunnes sulavat ja lämpiävät.

Lisää pannulle suikaloitu kiinankaali, broilerpalat ja Chop Suey- kastike. Sekoita. Mausta valkosipulijauheella, mustapippurirouheella ja valkosipuli-soijakastikkeella. Lisää tarvittaessa vielä hieman vasikanfondia, jos ruoka kaipaa lisää makua. Sopii yhtälailla riisin kuin nuudelinkin kanssa tarjottavaksi.

1 kommentti:

atronii kirjoitti...

Itsekin olen nähnyt tuota kastiketta käytettävän, olin myös sekoittamassa sitä. Se sopi meilläkin hyvin kanan päälle.