En niin välitä perinteisestä tiramisu-ohjeesta, koska siinä maistuu alkoholi liian paljon läpi. Olen siis kehitellyt tällaisen oman version. Tässä ohjeessa tuota täytettä on reilusti kekseihin verrattuna, kun tykkään siitä näin, mutta saa tähän laitettua enemmänkin keksejä, jos haluaa...
Mukaeltu tiramisu
vajaa 1 pkt Savoiardi-keksejä
kostutus Frezza Vanillalla (1 prk)
Täyte:
1 prk mascarponejuustoa/maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme vanillaa/ flora vispiä
2 munaa
1 dl sokeria
loraus Dooley’s-likööriä
pinnalle kaakaojauhetta
Vispaa creme vanilla/flora vispi vaahdoksi, lisää vaahtoon tuorejuusto ja sekoita.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Lisää Dooley'sia maun mukaan (itse laitan noin ½ dl).
Kokoa kulhoon vuoroin frezza vanillalla kostutettuja savoiardi-keksejä (kaadan yleensä frezza vanillan syvälle lautaselle ja pyöräytän keksit molemmin puolin siinä ennen vuokaan laittoa) ja vaahtoa. Jätä vaahtokerros päällimmäiseksi ja ripota pintaan kaakaojauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti