perjantai 15. maaliskuuta 2013

Metvursti-juustomunakas


Pannulle hieman juoksevaa rasvaa/margariinia

Munakas:

3 munaa
3 rkl maitoa
tuoretta persiljaa
aromisuolaa

Täytteet:
metvurstia
tomaattia
Creme Bonjour taco-tuorejuustoa
parmesania lastuina
rucolaa

Sekoita munakkaan ainekset hyvin esim. haarukalla juomalasissa (tulee pienempi tiski!  photo 1121_wink.gif). Laita munakaspannu levylle kuumenemaan, lisää pannulle hitunen rasvaa ja pannun lämmetessä pilko pari siivua metvurstia ja noin puolikas tomaatti ja samalla varaa kaikki munakkaan täyteainekset käsille.

Pannun kuumennuttua laske samantien levyn lämpöä pienemmälle, kaada munakasseos pannulle ja paistolastalla "siirtele" seosta hieman reunoilta keskelle ennen kuin alkaa kunnolla hyytyä. Lisää täytteet puolikkaalle munakkaalle, tuorejuuston otan itse teelusikan avulla ja pudottelen siitä nokareita täytteiden päälle. Itsellä tullut tavaksi munakkaan "kippaamisen" helpottamiseksi laittaa ainekset aina pannun kahvasta katsoen vasemmalle puolelle.

Munaseoksen pinnan hyydyttyä varaa viereesi tasolle lautanen ja tarkista paistolastalla varovasti munakkaan reunoja myöten pyöräyttäen, että munakas on kauttaaltaan reunoilta irti pannusta. Liu'uta munakas puoliksi lautaselle täytteen puolelta alkaen ja puolessa välissä samalla liu'uttaen nosta pannun reunalla täytteetön puoli munakkaan päälle. Hiukan epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti asia kuitenkin selvisi!  photo rolleye-smileys-emoticons13.gif

Ulkoasun hiomista

Noin, nyt on tänään yritetty saada blogin ulkoasu taas kohdilleen ja tekstien väri sellaiseksi, että olisi helppolukuista. Ilmoitelkaahan, jos jossain on jotain outouksia tai jokin teksti ei tahdo erottua kunnolla taustasta!

torstai 14. maaliskuuta 2013

Vehnätön kasvis-fetapiiras

Vehnätön kasvis-fetapiiras

Tätä piirasta tein ensimmäisen kerran lapsen ristiäisiin ja pohja oli kyllä mielestäni tosi onnistunut. Idean nappasin jostain netin syövereistä ja yritin löytää tähän alkuperäisen ohjeen linkiksi, mutta ei nyt näin pitkän ajan jälkeen enää ainakaan googlettamalla löytynyt :(


pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl perunahiutaleita
0,5 dl perunajauhoja
100 g voita/leivontamargariinia
1 tl oreganoa
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
½ dl vettä

Täyte:
Paprikaa, sipulia, minitomaatteja
Fetaa

Ranskankermaseos:
1 prk ranskankerma (2dl)
2 munaa
150 g juustoraastetta
Persiljaa
Fondia (maku oman valinnan mukaan)
Paprikajauhetta, mustapippurirouhetta


Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi sekaan, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja pidä jääkaapissa n. ½ tuntia, esipaista 200C uunissa n. 10 min. Lisää pilkotut kasvikset, feta. Täytteen päälle lisätään ranskankermaseos ja laitetaan uuniin 200C n. 30 min.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Paluuyritys...

Blogi on ollut tauolla viimeiset aika tarkkaan kaksi vuotta. Ei mitenkään tarkoituksellisesti vaan perheenlisäyksen takia blogin päivittämiselle ei vain ole yksinkertaisesti löytynyt aikaa... Jaloissa häärii nyt hiukan alta 2-vuotias pikkuneiti ja vaikka uusiakin ruokaohjeita on tullut kokeiltua niin ainakin valokuvan ottaminen on siinä yhteydessä täysin unohtunut... Mutta jos yrittäisin vähitellen taas saada tänne jotain lisäiltyä. En tiedä seuraako tätä blogia enää kukaan, mutta ovatpahan sitten ainakin muistissa itseäni varten!

Jostain syystä itse luomani sivupohja ei näkynyt enää kunnolla (toinen sivupalkki ei näkynyt), joten mennään nyt ainakin alkuun tällä bloggerin vakiopohjalla...

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Jäätelökakku juustokakun tapaan

Pohja:
Noin 200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
1 litra vaniljajäätelöä
1 litra suklaajäätelöä
2 isoa Dajm-patukkaa
Päälle:
1 Kismet-patukka
1 prk valuvaa suklaavanukasta (minulla Jacky Makupala maitosuklaa-vanukasta)
Kinuskikastiketta
Hasselpähkinärouhetta

Tee pohja aivan kuin tekisit juustokakkua eli kaurakeksit murskaksi ja sula rasva sekaan. Painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Anna jäätelöiden sulaa hetki, kunnes ovat riittävän pehmeitä sekoittuakseen yhteen. Murskaa Dajm-patukat sopivan karkeaksi rouheeksi. Sekoita isossa kulhossa yhteen molemmat jäätelöt ja ¾ Dajm-murskasta (jäätelöiden ei tarvitse sekoittua täysin toisiinsa, seokseen saa jäädä myös vaniljaisia tai suklaisia kohtia). Levitä jäätelöseos mahdollisimman tasaiseksi keksipohjan päälle kakkuvuokaan. Murustele jäätelöseoksen päälle Kismet-patukka, ripota loput Dajm-rouheet ja kaada ohuena nauhana sekä suklaavanukasta että kinuskikastiketta. Ripota vielä lopuksi pinnalle hieman hasselpähkinärouhetta. Laita pakastimeen ja ota hieman ennen tarjoilua lämpimään, jotta ehtii hiukkasen pehmitä.

Sulatejuustoinen broilerkeitto

Broilerinsuikaleita+ruokaöljyä (itse käytin miedosti suolattuja Kariniemen kananpojan kevyitä fileeviipaleita, en koko 600g pakettia vaan toisen ruoan teosta ylijääneen osan eli ehkä 200-300g)
1 valkosipulinkynsi
Paprikajauhetta, currya
½ punaista paprikaa pieninä kuutioina
Vettä
Perunoita (itsellä oli 6 tosi isoa=ehkä 8-10 keskikokoista)
1 kana- ja 1 kasvisliemikuutio
½-1 pss nuppuvihanneksia
1 pieni rasia sulatejuustoa

En tiedä kaipaako tämä sen kummempia ohjeita, mutta ruskistelin broiskut öljyssä teflonkattilan pohjalla, lopuksi lisäsin mukaan ihan silpuksi pienityn valkosipulinkynnen, paprikajauhetta, currya ja palastellun paprikan ja kuullottelin niitäkin ihan hetken. Sitten vaan lisäsin palastellut perunat, liemikuutiot, pakastekasvikset, sulatejuustot ja vettä niin että kaikki peittyivät. Sitten vaan keitellään kypsäksi.

Olin jo pitkään haaveillut tuosta sulatejuusto-broileryhdistelmästä ja kimmokkeen tähän keittoon sain täältä. Muokkasin ohjetta vaan enemmän omien mielihalujen mukaiseksi. Ja tämä keitto oli kyllä hurjan hyvää, oikeastaan ihan juuri sen makuista kun olin tavoitellutkin. Takuulla jää meidän vakiruokaohjeisiin!

torstai 24. helmikuuta 2011

Broilervuoka nachoilla



1 pkt broilerin liekkisuikaleita tai maustamattomia broilerin suikaleita
½ paprika
1 sipuli
½-1 pss Santa Maria Fajita-mausteseosta
pari tomaattia
1 prk ranskankermaa
1 prk juustodippiä
Emmental-raastetta

Lisäksi nachoja/Tortilla chipsejä

Ruskista broilerinsuikaleet pannulla, lisää sekaan pilkottu paprika ja sipuli. Anna paprikan ja sipulin hieman pehmetä pannulla ja lisää Fajita-mausteseos (liekkisuikaleisiin riittää puoli pussia, maustamattomiin koko pussi) sekä pari desiä vettä, säädä hellaa pienemmälle. Anna hautua, kunnes neste on haihtunut. Kuutioi odotellessasi tomaatit pieneksi. Ota pieni uunivuoka ja laita sen pohjalle broiler-kasvisseos, ripota päälle tomaattikuutiot. Pudottele päälle mahdollisimman tasaisesti ranskankerma ja juustodippi, ripota päälle reilusti juustoraastetta. Laita 200-asteiseen uuniin ja anna olla siellä kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjotaan nachojen/tortilla chipsien kera: dippaa nachoja broiler-kasvisseokseen -vai pitäisikö ennemminkin sanoa "kauho" nachoilla broiler-kasvisseosta suuta kohden :D

Kaalilaatikko


Tästä on jo jonkin aikaa, kun tätä kaalilaatikkoa tein. Pitkään aikaan ei ollut tullut syötyäkään ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää http://i435.photobucket.com/albums/qq75/Kuovi/Smileys/Pikkusmileyt/tongue_21.gif

Laatikkoon tuli:
400g jauhelihaa
grillausmaustetta, meiramia, mustapippurirouhetta
pari rkl voita
½-1 kaali
suolaa
1½ dl vettä
1½dl maitoa
½ lihaliemikuutiota
3-4 rkl siirappia

Ruskista jauheliha, mausta hitusella grillausmaustetta, meiramilla, mustapippurirouheella, nosta jauhelihat sivuun lautaselle. Lisää pannulle voita ja kaali suikaloituna, ripaus suolaa, paistele kunnes saa hieman väriä ja pääosin pehmenee. Lisää pannulle 1½ dl vettä+1½dl maitoa+½ lihaliemikuutiota. Keitä hetki, lisää n. 3-4 rkl siirappia. Keitä vielä hetki.

1 dl puuroriisiä
2,3 dl maitoa
½ lihalientä
Keittele kunnes kaikki neste on imeytynyt.

Vuokaan vielä laatikon päälle voita ja siirappia

Sekoita kaikki aineet yhteen (jauheliha, kaaliseos ja riisi) ja kaada vuokaan. Päälle siirappia ja hivenen voinokareita. Paista 200 asteessa 1,5-2h.

torstai 3. helmikuuta 2011

Hedelmäsalaattia


Teki mieli jotain raikasta ja hedelmäsalaatti tuntui loistoidealta: sen lisäksi, että siitä ehkä saa vähän vitamiineja (vaikka suureksi osaksi säilykehedelmistä onkin tehty...) se tuntui edes vähän täyttävän tätä talven loppupuoliskon valon- ja värinkaipuuta :)

Tähän hedelmäsalaattiin tuli:
2 prk Del Monte säilykeananas-paloja (Chunks)
1 prk säilykepersikkaviipaleita
1 prk säilykemandariineja
3 omenaa
viinirypäleitä

Ja on kyllä niin nannaa että... http://i435.photobucket.com/albums/qq75/Kuovi/Smileys/Pikkusmileyt/tongue_21.gif

maanantai 24. tammikuuta 2011

Jauhelihatacot

Tacokuoria
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pss Santa Maria Fajita Spice mix-mausteseosta
2 tomaattia
jäävuorisalaattia
1 prk ranskankermaa
juustoraastetta

Laita uuni lämpiämääm ja lämmitä tacokuoret paketissa olevan ohjeen mukaan samalla kun valmistelet täytteet. Ruskista pannulla jauheliha, lisää sekaan Fajita-mausteseos ja pari desiä vettä. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut ja sillä välin pese ja pilko tomaatit ja salaatti ja laita pieniin kippoihin. Laita tarjolle myös juustoraaste, ranskankerma ja jauhelihaseos. Sitten vain täytteet tacokuorien sisään ja nautiskelemaan!