Pohja:
Noin 200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
1 litra vaniljajäätelöä
1 litra suklaajäätelöä
2 isoa Dajm-patukkaa
Päälle:
1 Kismet-patukka
1 prk valuvaa suklaavanukasta (minulla Jacky Makupala maitosuklaa-vanukasta)
Kinuskikastiketta
Hasselpähkinärouhetta
Tee pohja aivan kuin tekisit juustokakkua eli kaurakeksit murskaksi ja sula rasva sekaan. Painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Anna jäätelöiden sulaa hetki, kunnes ovat riittävän pehmeitä sekoittuakseen yhteen. Murskaa Dajm-patukat sopivan karkeaksi rouheeksi. Sekoita isossa kulhossa yhteen molemmat jäätelöt ja ¾ Dajm-murskasta (jäätelöiden ei tarvitse sekoittua täysin toisiinsa, seokseen saa jäädä myös vaniljaisia tai suklaisia kohtia). Levitä jäätelöseos mahdollisimman tasaiseksi keksipohjan päälle kakkuvuokaan. Murustele jäätelöseoksen päälle Kismet-patukka, ripota loput Dajm-rouheet ja kaada ohuena nauhana sekä suklaavanukasta että kinuskikastiketta. Ripota vielä lopuksi pinnalle hieman hasselpähkinärouhetta. Laita pakastimeen ja ota hieman ennen tarjoilua lämpimään, jotta ehtii hiukkasen pehmitä.
3 kommenttia:
Mä en ole ikinä jäätelökakuista oikein tykännyt, mutta tässä on niin paljon kaikkea muutakin kuin jäätelöä, että heti vesi herahti kielelle :D Etenkin toi suklaavanukas+kinuskikastikepinta!
Itse olen ihan hulluna jäätelöön ja mulla on jo jonkin aikaa kummitellut mielessä kokeilla jätskikakun tekoa tuon keksimurupohjan kanssa. Ja halusin tuonne jäätelön joukkoon paljon "sattumia" ja makeudeksi tosiaan tuota suklaavanukasta ja kinuskikastiketta. Mä tykkäsin tästä kovasti, mutta jos ei jätskistä niin välitä niin en osaa sanoa onko tää sitten kuinka hyvää :D
Mä kyllä tykkään jäätelöstä, mutta en yleensä jäätelökakuista :D Musta jäätelökakut on vaan niin turhia, kun niissä yleensä on vaan lätkäisty jäätelö suoraan paketista lautaselle ja koristeltu nompparelleilla xP Tämmöistä jäätelökakkua söisin ja varmaan kesällä tekisinkin mielelläni! ♥
Lähetä kommentti