tiistai 15. kesäkuuta 2010

Dajm-cappuccino-juustokakku

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl frezza vanillaa
1-2 isoa Dajm-patukka murskattuna rouheeksi
2 rkl Karamellicappuccinojauhetta (Lidlistä ostettua)

4 tl liivatejauhetta tai 8 liivatelehteä
Noin 3 tl vettä

Sulata rasva. Hienonna keksit murusiksi esimerkiksi monitoimikoneessa ja kaada sulanut rasva joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen tai liivatejauhetta käytettäessä ei tarvitse liottaa.

Vaahdota kerma, lisää seokseen tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon myös loraus frezza vanillaa, dajm-rouhe ja karamellicappuccinojauhe. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet siinä tai liivatejauhe. Kaada liivateseos tuorejuusto-kermavaahtoseokseen ohuena norona hyvin sekoittaen. Tasoita massa vuokaan keksipohjan päälle. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Kakun päälle halusin tumman kuorrutuksen ja päädyin tähän Kinuskikissan blogista löytämääni suklaiseen kuorrutteeseen. Se sopikin tähän kakkuun aivan älyttömän hyvin, tasapainotti hyvin tuota juustoseoksen makeutta! Ainut muutos oli, että koska en yleensäkään pidä kovin paksuista "hyytelökerroksista" kakun pinnalla ja koska olin joka tapauksessa tekemässä tämän tuorejuustokakun kahtena kappaleena niin tein tuota kuorrutetta vain tuon Kinuskikissan yhden kakun kuorrutuksen verran ja käytin sen kahteen kakkuun. Ja mielestäni tämä oli oikein riittävä määrä per kakku!

Laitan nyt tähänkin suorana lainauksena tuolta Kinuskikissan blogista tämän suklaakuorrutteen ohjeen:

"Peilikirkas suklaakuorrute

3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
 
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle."

Kakun koristelin pursottamalla kakun pinnalle sulaa valkosuklaata ja lisäämällä muutaman sokerimassan ja marsipaanin seoksesta muotoillun ruusun.

2 kommenttia:

Henskis kirjoitti...

Nätti kakku! =)

Kuovi kirjoitti...

Kiitos :) Valokuva on vaan tosi huono :( Pitäis opetella ottamaan parempia kuvia ja ainakin napsia niitä aina useampia eri suunnilta niin olisi mistä valita, mutta aina ei kiireessä tule ajateltua...