maanantai 6. toukokuuta 2013

Pinaattikeitto

Itsellä tämä kaikin puolin aivan loistava ruoka oli pitkään unohduksissa... Nyt viimeisen vuoden aikana olen onneksi muistanut ottaa tämänkin taas takaisin omaan suht säännöllisesti tehtävien ruokien listaan! Kun siis tämähän on nopea- ja helppotekoista, edullista eikä vaadi ihmeempiä aineksia: usein jo sillä, että pitää pakkasessa pussin pakastepinaattia takaa sen, että tähän on lähes aina tarvikkeet kotona. Keiton lisäksi itse tykkään laittaa tarjolle joko jotain oikein hyvää leipää, karjalanpiirakoita tai muna-riisipasteijoita niin nälkäkin pysyy kauemmin poissa. Niin ja tietysti keiton kanssa täytyy aina olla keitettyjä munia!

Pinaattikeitto

1 litra kevytmaitoa
4 rkl voita, margariinia tai juoksevaa rasvaa
4 rkl jauhoja
1 pss pakastepinaattia
½-1 kasvisliemikuutiota
n. ½-1 tl sokeria
aromisuolaa, jauhettua muskottia, jauhettua valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita hyvin. Sekoittele hetki, mutta älä ruskista. Lisää maitoa koko ajan sekoittaen ja keitä kunnes keitto saostuu. Muista sekoitella tiheään ja vahtia vieressä, maito palaa pohjaan petollisen nopeasti! Lisää lopuksi pinaatti, mausta ja keitä vielä hetki kunnes pinaatti on sulanut ja keitto taas kunnolla kuumentunut.

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Pitäisi tehdä tätä keittoa joskus uudelleen - nuorena tyttönä yritin tehdä pinaattikeittoa pakastetusta pinaattikeittomötikästä sulattamalla ja mötikkä kärähti kattilan pohjaan. ;)

Ansku kirjoitti...

Pitkään inhosin pinaattikeittoa. Kerran vaivauduin tekemään se itse ja sen jälkeen on maistunut!

Ero jäisen kattilan pohjalla ritisevän pakastekeiton ja omatekoisen välillä on niin suuri, että mieli muuttui kerralla.

Pinaatti- tai siis nokkoskeittoa meitin pari päivää sitten, mutten löytänyt syöntikuntoisia nokkosia. Teiden varsilta koirankusetusalueilta ei viitti poimia. Näillä säillä ei kovin pitkään jaksa metässäkään tarpoa nokkospuskaa ettimässä.

Jos et ole nokkosesta kokeillut, kokeile ihmeessä!

seijastiina kirjoitti...

Pinaattikeitto on kananmunien kanssa oikein hyvää.