sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Pekoni-kasvisuunimunakas

Pekoni-kasvisuunimunakas

Punainen paprika
Kesäkurpitsaa (ehkä noin puolikas keskikokoinen)
Pari tomaattia
Fetakuutioita
1 pkt Amerikanpekonia

6 munaa
½ dl maitoa
Aromisuolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta
Yrttejä (itse laitoin tällä kertaa tuoretta persiljaa, mutta tähän sopisi esim. ruohosipuli tai basilikakin)
Reilu desi juustoraastetta

Pilko paprika, viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatti. Voitele piirasvuoka. Leikkele pekoniviipaleet pienemmiksi saksilla ja paista pannulla kypsiksi ja hivenen rapeiksi, levitä pekonit piirasvuoan pohjalle. Paista pekoninrasvassa paprikaa ja kesäkurpitsaa hetki niin että hieman pehmenevät ja saavat väriä. Ripota paistetut kasvikset piirasvuokaan. Lisää vuokaan myös fetakuutioita. Sekoita kulhossa sekaisin munat ja maito, lisää persiljaa tai muuta yrttiä sekä juustoraaste. Mausta (muista, että pekoni ja feta ovat molemmat suht suolaisia!). Kaada munakasseos tasaisesti pekoni-kasvis-fetaseoksen päälle. Asettele koko komeuden päälle vielä tomaattiviipaleet. Laita uuniin 200 asteeseen 30-40 minuutiksi.

Sovelsin tämän ohjeen oman maun mukaiseksi Canelian Keittiö-blogista löytyvän ohjeen pohjalta. Tämä oli tosi hyvää, maku muistutti aikalailla suolaista piirakkaa. Meillä kyllä kokkaillaan tätä toistekin, oli tosi helppotekoinen ja näppärä ruoka. Ja tähän saa niin helposti vaihtelua, kun vaihtaa pekonin esim. kinkkuun tai metwurstiin. Ja kasviksiakin tähän voi vaihdella ihan jääkaapin sisällön mukaan.

3 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Onpas herkullista ja suussa sulavaa.

Katiskatar kirjoitti...

Tämä meni kyllä kertaheitolla kokeiltavien listalle... Tosi herkullisen kuuloista :)

Sitä Half baked Ben & Jerry'siä en olekaan maistanut. Täytyypä katsella josko löytyisi näistä meidän lähikaupoista :)

seijastiina kirjoitti...

Komea munakas, voisin tehä, sopii karppaajallekin :P