Tämä ohje riittää uunipellilliseen!
Pohja:
150 g voi+100 g juokseva margariini
5 dl jauhoa
3 dl kaurahiutale
1 dl kauralese
Suola
Täyte:
350-400 g palvikinkkua (itse käytän ylikypsää palvikinkkupalaa)
5 dl ranskankerma
7 munaa
400 g emmental(-mozzarella)juustoraastetta
Tuoretta persiljaa
Fondia
Paprikajauhetta
Mustapippurirouhetta
(sipulia, paprikaa, minitomaattia)
Sekoita yhteen pohjan ainekset ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi siten, että taikina nousee myös hiukan pellin reunoille pitämään täytettä ”aisoissa”.
Pilko kinkku mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, herneen kokoiset ovat aika sopivia. Jos lisäät piirakkaan kasviksia niin paloittele myöskin ne.
Sekoita yhteen ranskankerma, munat, persilja, juustoraaste ja mausta vasikanfondilla, paprikajauheella ja mustapippurirouheella.
Ripottele piiraspohjan päälle tasaisesti kinkkupalat ja kasvikset ja kaada muna-juustoseos myöskin mahdollisimman tasaisesti piirakan päälle. Paista uunissa alatasolla/toisiksi alimmalla tasolla 200-asteessa 30-40 minuuttia.
3 kommenttia:
MMMM...tätä täytyy kokeilla! Varmaan herkkua! =)
Oi että miten hyvännäköistä piirakkaa!
Tämä onkin mun lempiohje suolaiseen piirakkaan, varsinkin kun lisää päälle noita kasviksia: minitomaattia, sipulia ja paprikaa :P Ja pohjakin on mielestäni parempi kuin perinteinen pelkästä vehnäjauhosta tehty!
Lähetä kommentti